úterý 21. května 2013

MAKETU, Mt MAUNGANUI, McLAREN FALLS, ROTORUA

Druhej den nás Kim odvezla do Trevelian's, ale tam nám řekli, že máme přijít až ve středu… a bez práce nás neubytujou. A tak nás se Stevem vzali na místní pláž Maketu, kam Steve jezdí rybařit… (další věc čím mi připomněl MiGiho – tímto Tě Míro zdravim! Bylo to jak bejt tu s Tebou :-D)




Potom jsme jeli do nedalekýho městečka – Mount Maunganui, kde jsme se procházeli po posvátný hoře Maorů a nakonec jsme jeli ještě na výlet na McClaren Falls a do Rotoruy omrknout horký prameny… No prostě mazec! Kim nám věnovala celej den volna!





A tak jsme jí aspoň přidali 20babek na benzín a koupili flašku šáňa co si vybrala v Liquer store… Večer už ale byla trochu nevrlá, páč Steve od rána popíjel a byl pěkně rozjetej (no asi jako MiGee, to si všichni umíte představit :-D)








 V úterý jsme celej den zůstali doma, venku bylo hnusně a tak jsme si dávali relax… Kim se Stevem nám uvařili místní tradiční jídlo – něco jako polívka (hodně zeleniny – brambory, mrkev, petržel, porek, dýně a bůhví co ještě, všechno pokrájený na hodně velký kusy a uvařený s vepřovýma kostma). Další chod bylo pečený vepřový (opět se spoustou stejný zeleniny, včetně sweet potato… na sladký brambory jsou tu totiž ujetý). Ke sváče na další den nám Kim připravila sendviče namazaný jablečným pyré a na to dala pokrájený vepřový a opepřila to… Zvláštní kombinace, ale bylo to dobrý ;-)









 Ve středu jsme vstávali v 6 a jeli znovu prosit o práci. Kim nám řekla, že pokud ji nedostaneme, půjčí nám auto, abychom mohli jet hledat do jinýho packhousu. V kanceláři nás nejdřív odbyli s tím, že mají plno, ale nakonec, když jsme řekli, že jsme od Kim, dostali jsme papíry na vyplnění, odvezli nás s věcma na ubytko přímo v areálu Trevelian's a šup rovnou do práce… Jupííí!!! ;-)

A tak začal příběh zvaný „My first job in New Zeland“ … Hell yeaaahhh!!! ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat